AJANKOHTAISTA

• 15.10.2021 sukukirja on tilattavissa sähköisellä lomakkeella (ks. Tuotteet > Sukukirja)
  • TIEDOTE sukukirjan tilanteesta 13.10.2021
    Oikoluku ja taitto on saatu valmiiksi. Vedokset on tarkistettu ja painolupa on annettu. Painokoneet käynnistyvät parisen viikkoa suunniteltua myöhemmin eteen tulleiden haasteiden vuoksi. Mutta asiat on saatu ratkaistua ja homma etenee hyvin.
    Odotamme kirjojen saapuvan marraskuun puolivälissä Lieksaan, josta alkaa toimitukset ennakkotilaajille sekä uusille ostajille.
    Lähipäivinä ilmestyy mainos ja aloitamme kirjatilausten vastaanottamisen.
    Tero Juhola

Sukuseuran hallitus

• 13.10.2021 Hallituksen kokouspöytäkirjat 3.10.2021 ja 12.10.2021 on lisätty jäsensivuille
  • 17.9.2021 Hallituksen kokouspöytäkirja 15.9.2021 on lisätty jäsensivuille

• TIEDOTE sukukirjan tilanteesta 9.9.2021
    Sukukirjan ilmestyminen lähestyy. Oikoluku ja taitto ovat parhaillaan käynnissä. Kiiskisten sukukirja 1, Kiiskilänniemeltä vaaroille ja selkosille, on ollut minulle tutkijan ja kirjoittajan näkökulmasta erittäin mielenkiintoinen ja myös haastava projekti. Koen että kyseessä on tähänastisen urani merkittävin työ.
    Sukukirja jakaantuu seitsemään päälukuun, joissa edetään kronologisesti, kertoen Kiiskisten suvun vaiheista. Mukana on lukijoille monia yllätyksiä. Pian pääsette lukemaan Kiiskisten suvun ja sukuun johtavien vaiheiden tarinaa, alkaen Volgan mutkasta, Jurvalan niemennokan kautta aina Vaaraniemen rinteille.
    Sukukirja kertoo suvun alkuhistorian, josta jatketaan kohti nykypäivää kakkoskirjassa tulevina vuosina. Sukutaulut ulottuvat pidemmälle, joten siitä osiosta voi löytää jo kytkennän tuttuihin nimiin.
    Juvalla, Kiiskisten kantapitäjässä
    Ari Kolehmainen
    Kiiskisten sukukirjan tekijä

• TIEDOTE sukukirjan tilanteesta 13.8.2021

Kirjan tekemisessä on ollut melkoinen työ, paljon mittavampi kuin kukaan osasi alun perin odottaa. Johtuen lähinnä kahdesta pääasiallisesta syystä; valtavan suuri suku ja huolellinen työ. Kirjan tekijä Ari Kolehmainen on tehnyt hienoa ja sinnikästä työtä ensimmäisen sukukirjamme eteen. Tutkimustyö, johtolangat ja dna-tulokset ovat vieneet yhä syvemmälle ja syvemmälle. Sukumme on osoittautunut varsin vanhaksi, suureksi ja laajalle levinneeksi. Näin ollen kirja on nyt valmistumassa alkuperäistä arviota myöhemmin, mutta laajuuteensa nähden varsin hyvässä aikataulussa. Niinhän sitä sanotaan, että ”hyvää kannattaa odottaa”.

Kirjan tekemisen suurin työ on tutkimus ja kirjoittaminen. Mutta kokonaisuuteen sisältyy toki muitakin aivan oleellisia työvaiheita. Kuten oikoluku, taittotyö, kirjapaino, markkinointi, varastointi, tilausten käsittely, laskutus ja toimitukset. Näiden kaikkien työvaiheiden ja niiden tekijöiden yhteensovittaminen on luonnollisesti tärkeää. Erilaisista muutoksista johtuen ja kustannuskurin pitämiseksi yhteensovittamisessa on ollut tekemistä. Jokunen haaste ja orastava ongelmakin on tässä matkan varrella ollut ratkaistavana. Mutta neuvottelemalla on asiat saatu ratkaistuksi.

Nyt lopullinen aikataulu on sovittu. Ari toimittaa tekemänsä aineiston oikolukuun ja taittoon elokuun loppuun mennessä. Taittaja toimittaa painovalmiin materiaalin kirjapainoon syyskuussa. Kirjapaino tekee työnsä lokakuun aikana ja toimittaa marraskuun alussa 300 kappaleen painoksen varastoitavaksi. Sieltä toimitukset alkavat marraskuun aikana. Aikataulu on melko tiukka, joten pidetään peukkuja, että kaikki menee hyvin eikä tule yllätyksiä. Sukuseuramme hallitus on valtuuttanut minut toimimaan yhteyshenkilönä ja perään katsojana. Kyllä se siitä, kun pysymme liikkeessä ja olemme tarkkana.

Syyskuun puolivälissä kirjan markkinoinnin yhteydessä kerromme kirjan hinnan toimituskuluineen, ohjeet tilaamiseen ja muuta asiaan liittyvää. Kirjan tilaaminen on suljettu 14.10.2021 saakka, jonka jälkeen tilauksia aletaan taas ottamaan vastaan. Toimitukset alkavat siis marraskuussa. Kirjan aiemmin ennakkoon tilanneille kirjat toimitetaan automaattisesti ilman lisäkuluja.

Terveisin,
    Tero Juhola
    Hallituksen jäsen
    Kiiskisten sukuseura ry

• Kiiskisten sukuseuran hallitus päätti kokouksessaan 15.4.2021 siirtää tulevalle kesälle suunniteltua Valamon sukutapaamista koronapandemian takia vielä vuodella eteenpäin. Tilaisuus onnistuttiin varaamaan heinäkuun ensimmäiselle viikonlopulle eli pe – su 1.-3.7.2022.
  • 26.02.2021 Uudet nettisivut avattu. Tekijänä RM-Tietotekniikan Palvelut